tiistai 3. heinäkuuta 2007

Summa Summarum

Nopeasti menivät neljä kuukautta. Oudolta tuntuu olla jälleen Suomessa. Tässä loppuun vielä summarya.

Sveitsissä jää ikävä: Ihmisiä. Ystäviä ja kavereita, joihin tutustuin parhaiten. Kauniita maisemia, vesistöjä, joiden taustalla lumihuippuiset vuoret, itse vuoristoja. Lyhyitä välimatkoja ja helppoa matkustamista. Sveitsiläistä kohteliaisuutta ja vieraanvaraisuutta. Sveitsin saksaa, josta ehdin oppia vasta alkeet, mutta johon silti ehdin ihastua.

Parhaita retkiä: WiW -Weekend in Wallis Pascalin ja Martinin isännöiminä kotiseudullaan 9 hengen poppoolla. Yönyliretki Luganoon ja Milanoon. Lautailureissut Alpeille. Lukuisat päiväretket.

Parhaita hetkiä Bernissä: Tutustuminen ihmisiin ensimmäisellä viikolla. Kokkailu Minnalla. Retket Rosengarteniin Timon kanssa ja Vappuna. House Partyt Fellerissä. Hengailu yliopiston edessä olevalla nurtsilla. Auringonotto Stöckackerissa. Baarireissut. Kahviloissa ja terdellä oleilu. Sunnuntaibrunssi Fellerissä. Kaikenlainen hengailu kavereiden kanssa.

Ikävä ei tule: Sveitsiläisiä hintoja mm. asumisen, lihan ja ravintoloiden/baarien suhteen, Narkkareita kaupungilla, 5 tentin tenttiviikoa

Jäi vielä kokematta tulevaa varten: Uiminen Aaressa. Reithalle. Kumiveneily Thunista Berniin. Kaakkoissveitsi.
Ainakin nämä paikat ehdin koluta:

Mitä muuta tähän enää voi sanoa kuin MERCI! Kiitos kaikille, jotka tekivät vaihdosta ikimuistoisen. Ihanaa oli :)

PS. Elämä ei lopu vaihdon jälkeen, vaan jatkuu normaalina Suomessa. Vaihdon loputtua lopetan kuitenkin tänne kirjoittelun. Jos menoni vielä kiinnostaa, käännä sivua ja suuntaa lukemaan Suomiblogiani. Osoitteen saatat saada minulta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Genial fill someone in on and this enter helped me alot in my college assignement. Say thank you you on your information.